ПРОБЛЕМАТИКА ФОРМУВАННЯ ПРИРОДООХОРОНИХ ІНТЕРЕСІВ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ ВЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ - Кобрюшко, Олександр Олексійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті розкривається сутність природоохоронних інтересів з точки зору суб’єкта та об’єкта екологічної діяльності в якості важливого фактора, що формує екологічну свідомість людини; розглядаються основні характеристики природоохоронних інтересів в якості ажливого компонента формування професіоналізму вчителя - біолога; розглядається важлива роль польових навчальних практик, як засобу формування природоохоронних інтересів майбутніх вчителів