МЕТОДИ НАВЧАННЯ В ДИДАКТИЧНІЙ ДУМЦІ ПОЛЬЩІ (1900 – 1939 рр.) - Данік, Надія (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2023)
Анотація. У статті аналізується внесок видатних педагогів Галичини у розвиток дидактики. У дослідженнях відомих фахівців висвітлені питання змісту підручників з дидактики, підготовки вчителів, методів навчання, а також важливість індивідуального розвитку учнів, творчості. Кожен з авторів пропонував цінні практичні поради та обґрунтовував теоретичні основи для розвитку ефективних методів навчання, підкреслюючи важливість адаптації форм навчання до конкретного контексту та цілей освіти. Результати наукової діяльності не втрачають актуальності, свідчать про важливість постійного вдосконалення методів навчання для покращення якості освіти. Виокремлено важливий перехід від підготовки авторських підручників фахівцями з філософії, до новаторських за змістом і формою книг, написаних вчителями. Внесок польських педагогів Галичини в розвиток дидактики залишається актуальним і в сучасний період.