АКТИВНІ ФОРМИ І МЕТОДИ НАВЧАННЯ В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО УСПІШНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Кондрашов, Микола Миколайович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті обґрунтовуються можливості використання форм і активних методів навчання у процесі підготовки майбутніх учителів до успішної професійної діяльності; розкривається їх вплив на рівень прояву самостійності, пізнавальної активності, успішності, радості пізнання як важливих характеристик особистості, які забезпечують професійний успіх і навчальні досягнення студентів; конкретизуються різноманітні форми і методи навчання, основу яких становлять моделювання подієво-рольових ситуацій як механізму управління навчальним процесом