РОЗВИТОК У СТУДЕНТІВ ТВОРЧОЇ ІНІЦІАТИВИ І ДОСЛІДНИЦЬКИХ НАВИЧОК - Некоз, Ірина Веніамінівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті йдеться мова про організацію науково-дослідницької роботи студентів як однієї з форм самостійної навчальної діяльності. Мотиваційним чинником у самостійній роботі є використання такої форми організації навчального процесу, як участь в олімпіадах з навчальних дисциплін, участь у науково-дослідних конференціях, конкурсах науково-дослідних робіт тощо. Мета статті - вказати обов’язкові умови розвитку творчої ініціативи студентів. Основним результатом роботи викладачів кафедри є практичне підтвердження теорії організації науково-дослідної роботи студентів та розвитку дослідницьких навичок майбутніх фахівців