ФОРМИ ТА МЕТОДИ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ З НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОЛІКАРСЬКОЇ ДОПОМОГИ У ПРОВІЗОРІВ - Омельчук, Михайло Анатолійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У запропонованій статті розглянуто ключові питання процесу навчання, форми організації та методи навчального процесу у вищій школі, розглянуті форми та методи навчання у дорослих та обґрунтовано доцільність застосування їх для формування компетентності з надання першої долікарської допомоги у провізорів, використанню методів активного та інтерактивного навчання та впровадженню методів чотирьох кроків, методу позитивної критики та методу постійного оцінювання як способів для набуття моторних навичок, заохочення та мотивування слухачів до навчання.