НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСНОВИ СПІЛКУВАННЯ ВИКЛАДАЧА ЗІ СТУДЕНТАМИ - Король, Валентина Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті йдеться про такий важливий аспект педагогічної діяльності, як спілкування викладача й студентів. Спочатку обґрунтовується його місце і роль у педагогічній роботі, вказуються певні труднощі в налагодженні контактів із студентами з визначенням певних причин такої ситуації, наводяться і аналізуються визначення понять, «спілкування», «педагогічне спілкування», розглядаються умови, за яких воно може бути успішним. Водночас наводяться і аналізуються риси, необхідні викладачеві для здійснення ефективного спілкування.