СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА РОБОТА З ДІТЬМИ ІНВАЛІДАМИ - Котляренко, Ольга Олександрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті розглянуто основні етапи соціально-педагогічної допомоги дітям-інвалідам. Автором детально проаналізовані: роль соціального педагога в роботі з дітьми з особливими потребами, зазначена в роботах відомих науковців, методи реабілітації дітей-інвалідів, такі як інтеграція, інклюзія та мейнстримінг, вказані поняття «інвалід» та «інвалідність». Наведені правила реабілітації дітей з обмеженими функціональними можливостями.