РОЗГЛЯД ПОНЯТТЯ КУЛЬТУРА ТА ЇЇ ПОХІДНИХ: ПРОФЕСІЙНА ЕТИКА, КОМУНІКАТИВНА ВЗАЄМОДІЯ ТА ПРОФЕСІЙНЕ СПІЛКУВАННЯ - Мельник, Ірина Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розкрито зміст понять «культура» та її похідних: «професійна етика», «комунікативна взаємодія» та «професійне спілкування»; уточнено сутність поняття «культура професійного спілкування фахівців пожежної безпеки». Також визначено сутність професійної діяльності фахівців пожежної безпеки й акцентована увага на особистісних ціннісних орієнтаціях фахівців пожежної безпеки, як підґрунті для процесу формування професійної взаємодії в колективі на засадах етичних норм.