РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПЕДАГОГІКИ О. А. ЗАХАРЕНКА ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я ПІДРОСТАЮЧОГО ПОКОЛІННЯ - Андрющенко, Тетяна Костянтинівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті обґрунтовано актуальність збереження здоров’я підростаючого покоління. Розкрито сутність і структуру поняття «здоров’я». Презентовано життєві навички, що сприяють збереженню фізичного, соціального, психічного і духовного здоров’я відповідно до чинників його збереження. Представлено авторське трактування понять «здоров’я» і «здоров’язбережувальні життєві навички». Розкрито здоров’язбережувальні аспекти педагогічної спадщини О. А. Захаренка.