КОНЦЕПЦІЯ СИСТЕМНОГО ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ІМІДЖУ ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Ткаченко, Наталія Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті обґрунтовано концепцію системного формування професійного іміджу вчителя іноземної мови. Визначено професійний імідж вчителя іноземної мови як динамічну систему, що складається із ціннісно-мотиваційного, гносеологічного, діяльнісного та особистісного компонентів. Схарактеризовано процес формування професійного іміджу майбутнього вчителя іноземної мови як педагогічну систему, описано її загальні властивості. Провідною умовою ефективності формування професійного іміджу майбутніх учителів іноземної мови визначено забезпечення системності педагогічного процесу вищого педагогічного навчального закладу, його цілісності, й гармонійної взаємодії всіх компонентів.