КУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД ЯК КОНЦЕПТУАЛЬНАОСНОВА ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕТЕНОСТІ БАКАЛАВРІВ РОМАНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ - Шуппе, Людмила Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
Актуальність дослідження полягає в обґрунтуванні сутності культурологічного підходу та доцільності його впровадження у систему вищої професійної освіти фахівців в галузі зарубіжної філології, зокрема упродовж фахової підготовкибакалаврів романської філології. Мета і завдання дослідження передбачали обґрунтуваннясутності культурологічного підходу як концептуальної основи формування культурологічної компетентностібакалаврів романської філології, конкретизацію педагогічних умов його практичної реалізації при організації фахової підготовки бакалаврів романської філології. Встановлено, що реалізація культурологічного підходу передбачаєпобудову фахової підготовкибакалаврів романської філології як майбутніх учителів іноземної мови і культури на основі їхнього входження в контекст загальнолюдської культури з метою набуття ними культурологічної компетентності, здатності жити на рівні культури, відтворення її досягнень і створення нових духовних цінностей.