ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНА ОСВІТА ДІВЧАТ У ЗАКЛАДАХ ВІДОМСТВА ІМПЕРАТРИЦІ МАРІЇ (ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТОЛІТТЯ) - СЛЮСАРЕНКО, Ніна Віталіївна; КОХАНОВСЬКА, Олена Вікторівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті проаналізовано викладання природничо-математичного циклу дисциплін у навчальних закладах відомства імператриці Марії. Описано мету, яка ставилася до навчання цих предметів, кількість годин, основний зміст навчальних програм та вимоги щодо їх засвоєння. Зауважено, що урядові реформи, які відбувалися протягом ХІХ – початку ХХ ст. в освіті впливали і на зміст викладання природничо-математичних предметів у навчальних закладах відомства імператриці Марії, проте порівняно з навчальними закладами інших відомств найменш суттєво.