ДЕЯКІ АСПЕКТИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ У ПЕНІТЕНЦІАРНИХ ЗАКЛАДАХ ЄВРОПИ - ФУЧИЛА, Олена Миколаївна; БАЛАЦЬКА, Любов Петрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглянуто деякі аспекти організації освіти дорослих у пенітенціарних закладах Європи з урахуванням проблем їхньої ресоціалізації та працевлаштування після звільнення. Автором проаналізовані можливості розширених навчальних програм, розроблених з використанням трьох складових, а саме, функціональної грамотності, професійних навичок та мотивації.