СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ВИХОВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ В УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ США - Бідюк, Наталя Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглянути соціальні і педагогічні засади виховання толерантності в учнів загальноосвітніх шкіл США. Визначено чинники, що впливають на виховання толерантності в учнівської молоді. Наголошено на ефективність виховання толерантної особистості учня впливає толерантне освітнє середовище, яке забезпечує атмосферу ненасильства, безпечної суб’єкт-суб’єктної взаємодії, демократичний стиль педагогічного управління, психолого-педагогічну підтримку та врахування позитивного досвіду учнів на основі довіри, поваги, терпіння, толерантного ставлення.