ЗМІСТ ТА МЕТОДИЧНА СПРЯМОВАНІСТЬ ПРИВАТНОЇ ХУДОЖНЬОЇ ОСВІТИ ПРИ КИЇВСЬКІЙ РИСУВАЛЬНІЙ ШКОЛІ М. І. МУРАШКО ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Русакова, Людмила Іванівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
В статті розглядаються методична спрямованість та традиції приватної художньої освіти, зокрема діяльність українського педагога-художника Миколи Івановича Мурашко, завідуючого Київською рисувальною школою, другої половини ХІХ століття. Наведені факти з його життя засвідчують небайдужість та велику зацікавленість в розвитку вітчизняної художньої освіти.