СУТНІСТЬ КАТЕГОРІЇ СОЦІАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНА ЗРІЛІСТЬ УЧНІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Коптєва, Ольга Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті вказується важливість формування соціально-професійної зрілості учнів професійно-технічних навчальних закладів, оскільки вони не завжди підготовлені до реалій життя. Соціально-професійна зрілість учня аналізується через розкриття понять «зрілість», «соціальна зрілість» та «професійна зрілість». Під соціально-професійною зрілістю ми розуміємо якість особистості учня, що характеризується прийняттям та засвоєнням соціальних та професійних норм і принципів, відповідальним ставленням до своїх майбутніх професійних обов’язків та активною участю у практичній діяльності.