ВИХОВАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ЗАСОБАМИ ПРИРОДИ - Шпундра, Оксана Олександрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті розглянуто роль природних засобів навчання та виховання дитини дошкільного віку. Автором розглянуто дослідження ролі природи для розвитку дошкільника відомими педагогами: Я. А. Коменський, Ж.-Ж. Руссо, К. Д. Ушинський; проаналізовано класифікацію природних засобів навчання.