ПРОБЛЕМА ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОЛОДІ - КОВАЛЬ, Андрій Валерійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
У статті здійснено аналіз сучасного стану проблеми патріотичного виховання молоді в Україні. Розглянуто низку державних нормативно-правових документів, спрямованих на розвиток та активізацію патріотичного виховання. У стислій характеристиці найбільш важливих нормативно-правових документів, розглянуто етапи їх прийняття, проаналізовано теоретико-проектний та організаційний рівні політики, що формують цілісну державну систему патріотичного виховання. Автором надано рекомендації щодо чітких кроків для підвищення ефективності процесу патріотичного виховання.