РОЗКРИТТЯ ЗМІСТУ ЕМОЦІЙНОГО СПРИЙМАННЯ МУЗИЧНОГО ТВОРУ - ЧЕРНЯКОВА, Олеся Володимирівна; КОТИЛЯК, Анастасія Іванівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2017)
Стаття розкриває зміст емоційного сприймання музичного твору. Зосереджено увагу на естетичному почутті, яке виступає специфічним засобом художнього освоєння дійсності Визначено п’ять головних структурних компонентів музичного сприймання. Надано інформацію про вивчення механізмів музичного сприймання. Розглянуто мистецтво як подовження суспільного почуття. Відокремлено два якісно відмінні етапи формування змістових уявлень у слухачів. Вказано емоційне ставлення до творів мистецтва, що виступає показником естетичної емоційності. Виділено три типи емоційного ставлення до творів мистецтва.