ДЕЯКІ АСПЕКТИ ОСВІТНЬО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ У ЗМІСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Зобенько, Наталія Анатоліївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Обґрунтовано важливість гуманістично-громадянської спрямованості освітньо-виховного процесу у змісті підготовки майбутніх педагогів. Наголошується на значному підсилення їхньої культурологічної підготовки у ВНЗ. Гуманістично-громадянську спрямованість виховання майбутніх педагогів представлено як гуманізацію, олюднення педагогічної взаємодії. Саме через гуманізацію відносин як найважливіший чинник цілісного формування особистості, умову освіти, виховання й спілкування, основу соціально-педагогічної взаємодії і виявлення конкретного змісту людських відносин, педагогічна наука здатна визначити шляхи формування моральної зрілості особистості з високою патріотичною свідомістю і міцною громадянською позицією.