МОДЕЛЬ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ УЧНІВ У ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Василенко, Ольга Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Обґрунтовано концептуальні положення й компоненти моделі розвитку соціальної відповідальності учнів у мікросередовищі загальноосвітнього навчального закладу. Cхарактеризовано на рівні внутрішньо- і зовнішньо-шкільного середовища такі компоненти моделі: цільовий (мета, завдання, принципи, результат), змістовий (напрями формування), технологічний (форми, методи, етапи), об’єкт-суб’єктний (суб’єкти, об’єкти), мікросередовищний (внутрішнє, зовнішнє).