СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ I СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ - ДОЛИННИЙ, Юрій Олексійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті розглянуто систему підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями. Підготовка до професійної діяльності майбутніх фахівців розглядається як розвиток особистості. У зв’язку з цим основу формування готовності до професійної діяльності майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів, фізичних реабілітологів треба розглядати не тільки як розвиток операційно-технічних умінь і навичок, але і таких визначальний параметр готовності майбутніх фахівців, як формування позитивної мотивації щодо впровадження технології фізичної терапії, ерготерапії, фізичної реабілітації; професійно спрямованої системи теоретичних знань, спеціальних умінь і практичних навичок; здатності до осмислення своїх власних дій, поведінки, вчинків, спілкування і стосунків з людьми; формування творчих, самостійних умінь і навичок майбутніх фахівців з фізичного виховання i спорту професійно здійснювати фізичну терапію, ерготерапію, фізичну реабілітацію. Тобто система підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями складається з мотиваційного, когнітивного, рефлексивного та професійного критеріїв готовності до професійної діяльності майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів, фізичних реабілітологів