ЗНИЖЕННЯ НЕРВОВО-ПСИХІЧНОГО НАПРУЖЕННЯ ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ ГРУПИ - Дубовой, Олександр Володимирович; Бабич, Вячеслав Іванович; Зайцев, Володимир Олексійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Висвітлено актуальність проблеми формування соціального здоров’я студентів спеціальної медичної групи. Установлено, що застосування комплексу вправ аутогенного тренування, вправ на розслаблення з фітболу і фітнес-йоги є більш ефективними у зниженні нервово-психічної напруги, ніж застосування типових фізичних вправ. Виявлено, що зниження нервово-психічної напруги позитивно впливає на стан сформованості соціального здоров’я студентів спеціальної медичної групи.