ЗАСТОСУВАННЯ БЕНЧМАРКІНГУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ШКІЛ ПЕРЕДОВОГО ДОСВІДУ В СИСТЕМІ МЕДИЧНОЇ ОСВІТИ - Козинець, Ольга Дмитрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Конкретизовано сутність поняття «бенчмаркінг» як аналітичного методу проведення порівняльного дослідження. Розглянуто його еволюцію в контексті економічної теорії, освітнього менеджменту. Визначено види бенчмаркінгу, етапи його впровадження з урахуванням тенденцій управління розвитком шкіл передового досвіду в системі вітчизняної медичної освіти. Схарактеризовано можливості бенчмаркінгу в сучасних умовах.