БАЗОВІ КАТЕГОРІЇ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ - Теренко, Олена Олексіївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
Систематизовано понятійно-категоріальний апарат неформальної освіти. Досліджено сутність поняття «освіта». Виокремлено складники неперервної освіти, а саме: продовжена освіта, освіта впродовж життя, рекурентна освіта, перманентна освіта. Окреслено ключові характерні риси неперервної освіти. Проаналізовано концепт «доросла людина». Здійснено компаративний аналіз визначень поняття «освіта дорослих».