ЗДОРОВ`ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК СКЛАДНИК ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - СИПЧЕНКО, Валерій Іванович; ТКАЧЕНКО, Вадим Володимирович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2018)
У статті зроблено висновок, що необхідно активно використовувати в навчально-виховному процесі ЗВО здоров`язбережувальні технології, які у свою чергу вимагають наявності у працівників необхідних компетенцій, ключовою з яких є здоров’язбережувальна.