УМОВИ ФОРМУВАННЯ АКМЕОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ - Майборода, Артем (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
Проаналізовано сутність поняття «умова» з позицій філософії, психології, педагогіки, акмеології. Зміст фахових умов виокремлено на основі уточненого у процесі дослідницької роботи визначення «акмеологічна компетентність фахівця пожежної безпеки». Виявлено умови, що впливають на формування акмеологічної компетентності курсантів у процесі їхньої професійної підготовки у вищому навчальному закладі: педагогічні; психолого-акмеологічні; спеціальні Сукупність визначених і обґрунтованих умов розподілено на групи і закцентовано увагу на специфічних характеристиках окремих із них. З'ясовано, що всі умови перебувають у системній залежності і взаємозв'язку. Обґрунтовано, що високий рівень сформованості акмеологічної компетентності курсантів залежить від упровадження таких умов у процес професійної підготовки майбутніх фахівців.