ГРА ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ В ПІДЛІТКІВ У ПРОЦЕСІ ПОЗАУРОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ШКІЛ-ІНТЕРНАТІВ - Толкачова, Анжеліка (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті порушено проблему формування відповідальності в підлітків у процесі позаурочної діяльності шкіл-інтернатів за допомогою гри, проаналізовано в психолого-педагогічній літературі різні підходи до визначення поняття відповідальність, охарактеризовано сенситивність підліткового віку щодо формування відповідальності в підлітків шкіл-інтернатів. Проаналізовано основні види та форми позаурочної діяльності.