ПОНЯТТЯ «ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ У СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ» В СУЧАСНОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ - КІРДАН, Олександр Петрович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2019)
Актуальність дослідження пов’язана із важливістю розвитку понятійно-категорійного апарату сучасної педагогіки, який віддзеркалює проблеми вищої освіти та уможливлює усвідомлення змін та сутнісних тенденцій її розвитку. Проаналізовано категорії «теорія», «практика», «неперервна освіта», «система неперервної освіти», «професійна підготовка», «професійна підготовка майбутніх економістів» і надано авторське визначення змісту понять «система неперервної економічної освіти», «професійна підготовка майбутніх економістів у системі неперервної освіти» та «теорія і практика професійної підготовки майбутніх економістів у системі неперервної освіти». Запропоновано авторське визначення категорії «професійна підготовка майбутніх економістів у системі неперервної освіти» як спеціально організований у закладах вищої освіти якісний, цілеспрямований, багаторівневий, неперервний, системний процес, що включає освітню, організаційну, інформаційну, консультативну та соціальну підтримку здобувачів вищої освіти – майбутніх економістів, метою якого є досягнення цілей освітньої програми та програмних результатів навчання, визначених стандартом вищої освіти за відповідною спеціальністю та рівнем вищої освіти (за відсутності затвердженого стандарту програмні результати навчання відповідають вимогам Національної рамки кваліфікацій для відповідного кваліфікаційного рівня); набули високого рівня готовності до розв’язання складних спеціалізованих задач та практичних проблем в економічній сфері; здатних до якісної професійної діяльності, професійного зростання, самовдосконалення і саморозвитку.