ГОТОВНІСТЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ ДО ВИКОРИСТАННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ У НАВЧАННІ - ПЕТРІЧЕНКО, Олексій Анатолійович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2019)
У статті проаналізовано доцільність та корисність використання можливостей соціальних мереж під час навчання майбутніх учителів математики. Досліджена готовність студентів до використання соціальних мереж та хмарних технологій у своєму навчанні. Доведено, що соціальні мережі є ефективним середовищем для навчання, а також зручною формою для організації самостійної роботи студентів. Окреслено основні переваги та недоліки використання соціальних мереж. Досліджено роль студентів у процесі використання соціальних мереж та доведено, що у багатьох студентів відсутня психологічна готовність до навчання, не сформовані уміння і навички самостійної роботи. Показано, що значна частина студентів вважає, що наявне навчально-методичне забезпечення не завжди є ефективним для ссамостійного вивчення матеріалу, тому необхідний постійний обмін інформації з викладачем.