ПОНЯТІЙНО-КАТЕГОРІАЛЬНИЙ АПАРАТ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДО ЗДОРОВ’ЄЗБЕРЕЖУВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Клос, Лілія Євгенівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Представлено основну термінологію сфери здоров’єзбережувальної діяльності соціальних працівників як один із результатів дослідження північноамериканського досвіду реалізації соціальної роботи у сфері охорони здоров’я і теорії та практики професійної підготовки соціальних працівників в університетах США до такої діяльності. Окреслено послідовне формування понять двох смислових рядів – «здоров’я → здоров’єзбереження → здоров’єзбережувальна діяльність → здоров’єзбережувальна діяльність соціального працівника» і «професійна підготовка → підготовка соціальних працівників → професійна підготовка соціальних працівників до здоров’єзбережувальної діяльності». Обґрунтування термінології здійснювалося на засадах термінологічного і компаративного підходів.