ПЕРСПЕКТИВИ БАЗОВОЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ (БРИТАНСЬКА ПРАКТИКА) - КОВАЛЕНКО, Світлана Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Дослідженно особливості функціонування системи базової освіти дорослих у Великій Британії. Розглядаються основні нормативні документи та державні освітні ініціативи, спрямовані на подолання проблеми низького рівня базових вмінь (прозова, обчислювальна та диджитальна грамотність). Окреслюється стан та динаміка рівня базових вмінь дорослих у Британії починаючи з 1970-х років до теперішнього часу, включаючи національні та міжнародні дослідження проблеми функціональної неграмотності в межах просторового поля дослідження. Висвітлюються наслідки негативного впливу недостатнього рівня грамотності населення на економічні показники країни.