ЛАТИНСЬКА І ГРЕЦЬКА МОВИ В ТЕРМІНОЛОГІЇ МАТЕМАТИКИ: ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ ПРОЦЕСИ - ВАРИНСЬКА, Алла Михайлівна; ОРЛОВА, Наталія Дмитрівна; КОРНОДУДОВА, Наталія Миколаївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
У роботі обґрунтовано значення латинської  і грецької мови  у термінології математики; поінформовано про лексико-семантичні процеси в мові математики: полісемію, омонімію, синонімію і антонімію; звернено увагу на процеси термінологізації, детермінологізації і ретермінологізації у математичній термінології.