РОЛЬ ВИРОБНИЧОЇ ПРИКТИКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ З ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ, ЕРГОТЕРАПІЇ - СУЩЕНКО, Олена Миколаївна; ЛЯННА, Ольга Володимирівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
У статті акцентується увага на тому, що в сучасних трансформаційних умовах розвитку країни, виникає потреба у розробці нового підходу до проблеми підготовки фахівців з високим рівнем професійної компетентності, особливо в системі професійної підготовки майбутніх фізичних терапевтів, ерготерапевтів. У статті розглянуто проблему формування професійної компетентності майбутніх з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики. Розкрито сутність виробничої практики та її значення для ефективної професійної підготовки майбутніх магістрів з фізичної терапії, ерготерапії. Визначено основні функції виробничої практики в системі підготовки фахівців. Охарактеризовано особливості професійного становлення майбутніх магістрів з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики на підприємствах. Обґрунтовано набір професійних компетенцій, що формуються у майбутніх фазівців з фізичної терапії, ерготерапії в процесі проходження виробничої практики. Визначено місце та роль виробничої практики у процесі формування професійної компетентності майбутніх фахівців з фізичної терапії, ерготерапії як невід’ємної складової підготовки фахівців у закладах вищої освіти.