ФОРМУВАННЯ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДГОГІВ ЗА ДОПОМОГОЮ СЕРВІСУ LEARNINGAPPS.ORG - ВОЛОШИНА, Оксана Василівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
У статті порушено проблему розвитку на-вчально-пізнавальної компетенції майбутніх учителів засобами веб-орієнтованих тех-нологій. Визначено роль електронних освітніх ресурсів у дидактичній системі сучасної освіти. Описані характеристики навчального додатку LearningApps.org  для підтримки навчання та процесу викладання в навчальних закладах різних типів за допомогою інтерактивних мо-дулів. Розкриті переваги  і можливості викори-стання додатку LearningApps.org. на заняттях.  У статті наведено приклади практичного застосування сервісу LearningApps.org як конструктора для створення інтерактивних мультимедійних вправ за допомогою різноманітних шаблонів, які використовуються на різних етапах організації навчального процесу при вивченні дисциплін педагогічного циклу: вправи на встановлення відповідності термінів і їх значень; на розподіл відповідей;  на вибір правильних варіантів з представлених відповідей;  вставити пропущені слова в тексті; ігрові вправи («Хто хоче стати мільйонером?» тощо). Використання інтерактивних вправ надає можливість активізувати пізнавальну мотивацію майбутніх учителів, залучити їх до розв’язання обговорюваних проблем, розвинути комуніка-тивні уміння й рефлексію; більш гнучко здійс-нювати контроль за засвоєними знаннями і вміннями.