ГУМАНІТАРНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ АВІАЦІЙНОЇ ГАЛУЗІ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - МОСКАЛЕНКО, Олена Іванівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
У статті проаналізовано теоретичні підхо-ди до гуманітарної підготовки майбутніх авіа-ційних фахівців у льотних закладах вищої осві-ти. У статті автором визначено особливості професійного спілкування пілотів у процесі ви-конання професійної діяльності. У ході теоре-тичного аналізу автор доходить висновку про те, що результат від практичного застосуван-ня знань з професійного спілкування дійсно ве-личезний в різних сферах професійної діяльнос-ті. Стаття присвячена аналізу сучасних підхо-дів до навчання професійного спілкування інозе-мною мовою у вищих навчальних закладах та їхньої ролі у процесі становлення майбутнього фахівця. У статті автор виокремлює іннова-ційні підходи, які є найбільш оптимальними для навчання англійської мови  курсантів  льотних навчальних закладів.