АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНСТРУКТИВНОЇ МОДЕЛІ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ З КІБЕРБЕЗПЕКИ В УМОВАХ ОСВІТНЬО-ЦИФРОВОГО СЕРЕДОВИЩА - САМОЙЛЕНКО, Олексій Олександрович (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2020)
Представлено результати впровадження конструктивної моделі підготовки бакалаврів з кібербезпеки в умовах освітньо-цифрового сере-довища. Проведення експериментальної роботи включало відбір контрольних і експериментальних груп та їх перевірка на однорідність, розробку методичного інструментарію для оцінки за критеріями і показниками наявного рівня сформованості знань, умінь, навичок бакалаврів з кібербезпеки, що відображають рівень готовності бакалавра до професійної діяльності, визначення й констатація рівня сформованості готовності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності в умовах освітньо-цифрового середовища, упровадження авторської моделі і технології підготовки бакалаврів з кібербезпеки в умовах освітньо-цифрового середовища, порівняння показників рівня сформованості готовності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності після впровадження ав-торських розробок, кількісний та якісний аналіз динаміки розвитку рівня сформованості готов-ності бакалаврів з кібербезпеки до професійної діяльності, узагальнення й висновок про ефек-тивність та результативність запропонова-них авторських розроблень, які характеризу-ються взаємозв’язком залежних та незалеж-них змінних (методів, засобів навчання і результатів у фіксованих умовах та ін.). Визначено мету та завдання дослідження, які зумовили завдання педагогічного експериме-нту – через практичне упровадження обґрун-тувати ефективність та результативність розробленої моделі підготовки бакалаврів з кібе-рбезпеки в умовах освітньо-цифрового середо-вища. Зазначено, що дослідження здійснювалося нами з дотриманням низки вимог, основними з яких є такі: дотримання методики та термі-нів проведення експерименту (тривалість у часі, здійснення корекції організації та відтво-рення результатів); обґрунтування експериме-нтальної бази дослідження. Отримані результати експериментального дослідження надають можливість стверджу-вати, що конструктивна модель підготовки бакалаврів з кібербезпеки в умовах освітньо-цифрового середовища є ефективною.