СУТНІСНІ ЕЛЕМЕНТИ Й ХАРАКТЕРИСТИКИ УПРАВЛІНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ КЕРІВНИКА ОСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ - ТИМОШЕНКО, Юрій; ЗАВГОРОДНЯ, Лариса (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2021)
Уточнено визначення поняття управлінської культури керівників освітніх організацій через окреслення двох фундаментальних локусів її існування - професійно-особистісної культури і професійно-управлінської діяльності. Для адекватного розуміння цього поняття виокремлено й проаналізовано такі його базові елементи, як влада, відповідальність, авторитет, а також розкрито п’ять груп сутнісних ознак управлінської культури освітніх менеджерів : загальні й фахові компетентності; цінності й амбіції; суб’єктивний (індивідуальний) управлінський досвід; рефлексія; імідж.