ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ СЕРЕДНІХ ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КАТЕРИНОСЛАВЩИНИ В КІНЦІ ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ СТ. - Бабенко, Марина Олегівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
Розглянуто основні складові організації діяльності промислових училищ Катеринославщини наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. За результатами досліджень виявлені принципи становлення освітньої системи з підготовки фахівців середньої ланки, проаналізовано співвідношення впливу держави та громадськості на розбудову середньої технічної освіти в даному регіоні.