ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ КЕРІВНИКІВ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ ЕКІПАЖІВ СУДЕН У ПЛОЩИНІ КОНТЕКСТНОГО НАВЧАННЯ ДО УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Гуменникова, Тамара Рудольфівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
Запропоновано технологію контекстного навчання як складову квазіпрофесійної діяльності майбутніх фахівців морської транспортної галузі. Наголос зроблено на визначенні та апробації потенційних можливостей фахової підготовці курсантів до управлінської діяльності в багатонаціональних екіпажах.