ВИВЧЕННЯ ТА АНАЛІЗ СТАНУ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧОГО НАВЧАННЯ УЧНІВ - Щербина, Ілона Юріївна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті актуалізована проблема формування готовності майбутніх учителів до здоров’язберігаючого навчання учнів. Автором визначена сутність понять «здоров’язберігаюче навчання», «готовність майбутніх учителів до здоров’язберігаючого навчання», розкриті компоненти готовності майбутніх учителів до здоров’язберігаючого навчання учнів та вивчено і проаналізовано стан готовності майбутніх учителів до здоров’язберігаючого навчання учнів за такими компонентами як: мотиваційний, когнітивний, емоційно-вольовий, професійно – технологічний.