ІНТЕРАКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ У КОНТЕКСТІ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОГО ПІДХОДУ ДО НАВЧАННЯ ЯК ПЕРЕДУМОВА УСПІШНОСТІ МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ - ТКАЧЕНКО, Вадим; УСАТОВ, Богдан; ШМИГОЛЬ, Роман (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2023)
У статті розглядається необхідність вирішення проблеми, пов’язаної з пошуком педагогічних концепцій та технологій для реалізації ефективного та інтерактивного міждисциплінарного підходу до навчання як передумови успішності майбутньої професійної діяльності фахівців. Наголошено на важливому значенні використання інтерактивних технологій в умовах європейського освітнього простору, що відкриває нові можливості не тільки для здобуття освіти, а й для розвитку європейського ринку праці. Розглянуто питання використання інтерактивних технологій як головної складової професійного зростання майбутніх фахівців. Визначено, що для підвищення якості освіти необхідно залучати інтерактивних технології у освітній процес. Доведено, що у результаті оптимального використання різних інтерактивних методів навчання змінюються позиції викладача й студентів у навчально-виховному процесі. Розглянуті думки науковців щодо необхідності впровадження інтерактивних технологій у навчальний процес у контексті міждисциплінарного підходу. Проаналізовано, як взаємодія різних дисциплін може сприяти формуванню комплексного розуміння предметної області і розвитку ключових навичок у студентів. Обґрунтовано, що використання інтерактивних технологій у поєднанні з міждисциплінарним підходом може допомогти створити у студентів гнучкість мислення, здатність працювати в команді та розвивати креативні підходи до вирішення завдань.