ЗАРОДЖЕННЯ І СТАНОВЛЕННЯ СИСТЕМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ УЧИТЕЛІВ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Чичук, Антоніна Петрівна (Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: "Педагогічні науки", 2016)
У статті проаналізовано етапи зародження і становлення системи підвищення кваліфікації учителів у Великій Британії. Зазначено, що у Великій Британії здійснюються теоретичні експериментальні дослідження щодо пошуку ідеї, теорій для вдосконалення неперервного розвитку системи ПК учителів. Зокрема, у Великій Британії значна увага на сучасному етапі приділяється підготовці методиста, який виступає в якості організатора й фасилітатора неперервної творчої роботи вчителів по вдосконаленню якості освіти в школі; в процесі ПК учителів використовується активні форми й методи роботи, частина навчального процесу переноситься до школи; поєднується праця й навчання.