СТРУКТУРНІ КОМПОНЕНТИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Юрій Олексійович ДОЛИННИЙ

Анотація

У статті розглянуто представлено структурні компоненти підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту до реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями. Розглянуто професійно-особистісну; особистісно-орієнтовану; компетентнісну; діяльнісну; функціональну структуру професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту до реабілітаційної роботи з дітьми з обмеженими фізичними можливостями. На основі аналізу наукових праць вітчизняних та іноземних авторів доведено, що професійно-особистісний; особистісно-орієнтований; компетентнісний; діяльнісний; функціональний компоненти підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту позитивно впливають на професійну спроможність майбутнього фахівця з фізичної терапії, ерготерапії, фізичної реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
ДОЛИННИЙ, Ю. О. (2018). СТРУКТУРНІ КОМПОНЕНТИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА СПОРТУ ДО РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (5). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/2494
Розділ
Статті
Біографія автора

Юрій Олексійович ДОЛИННИЙ, Глухівський національний педагогічний університет імені О. Довженка

кандидат педагогічних наук, доцент, докторант кафедри педагогіки і методики 
технологічної освіти

Посилання

Іванова С. В. Функціональний підхід до визначення професійної компетентності вчителя біології та організація її вдосконалення в закладі післядипломної освіти. Вісник Житомирського державного університету. Педагогічні науки, 2008, Вип. 42, С. 104–110.

Бєлікова Н.О. Підготовка майбутніх фахівців з фізичної реабілітації до здоров’язбережувальної діяльності: теорія та методика: Київ: Козарі, 2012. 584 с.

Погонцева О.В. Особливості підготовки майбутніх фахівців з фізичної реабілітації до роботи у сучасних оздоровчих центрах. Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту, 2009, №10, С. 177–180.

Кукса В. Переорієнтація професійної самосвідомості студента фізреабілітолога. Теорія і методика фізичного виховання і спорту, 2002, № 4, С. 41–47.

Дурай-Новакова К.М. Формирование профессиональной готовности студентов к педагогической деятельности: автореф. дис. … д-ра пед. наук. М., 1983. 32 с.

Конькова Р.В. Подготовка преподавателя физической культуры в классическом университете: дис. … канд. пед. наук: 13.00.08. Кемерово, 2003. 212 с.

Сущенко Л. П. Професійна підготовка майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту (теоретико-методологічний аспект). Запоріжжя: Запорізький держ. ун-т, 2003. 442 с.

Кондратенко Г., Черніков С. Професійне становлення майбутнього фахівця в позанавчальній діяльності вишу. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки. Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2013, Вип. 121, Ч. ІІ, С. 33–38.

Гомонюк О. Педагогічні умови формування професійно значущих якостей у майбутніх реабілітологів. Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Педагогічні науки, 2014, №8(285), С. 87–92.

Химинець В. Компетентнісний підхід до професійного розвитку вчителя. URL: http://zakinppo.org.ua/2010-01-18-13-44-15/233-2010-08-25-07-10-49.

Атанов Г.О. Теорія діяльнісного навчання: навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. Київ: Кондор, 2007. 185 с.

Хоменко П. В. Формування функціональних знань старшокласників з органічної хімії в загальноосвітніх навчальних закладах: дис. ... канд. пед. наук: 13.00.02. Київ: Нац пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова, 2007. 266 с.

Великий тлумачний словник сучасної української мови (з дод. і допов.) / Уклад. і голов. ред. В.Т. Бусел. Київ: Ірпінь: Перун, 2005. 1728 с.

Ващенко О., Свириденко С. Організація здоров`язберігаючої діяльності початкової школи. Початкова освіта, 2005, №46, С. 2–4.