PAINT ТА MAPUL ЯК ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ СКЛАДАННЯ КАРТ ПАМ’ЯТІ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

О. МУКОСЄЄНКО

Анотація

У статті розглядаються способи побудови карт пам’яті та їх різновидів: конспектів-сонце та конспектів-гілок з використанням графічного редактора Paint та редактора карт пам’яті Mapul на уроках інформатики в 2-7 класах. Розглянута можливість використання конспектів-сходинок в якості роздаткового матеріалу для побудови карт пам’яті за допомогою програмного забезпечення на навчальні теми. Описаний експеримент по виконанню творчих завдань учнями та наведені його результати.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
МУКОСЄЄНКО, О. (2017). PAINT ТА MAPUL ЯК ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ СКЛАДАННЯ КАРТ ПАМ’ЯТІ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (7). вилучено із https://ped-ejournal.cdu.edu.ua/article/view/1596
Розділ
Статті
Біографія автора

О. МУКОСЄЄНКО

вчитель інформатики Маріупольської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 33

Посилання

Mukoseenko O. A. Lepszy model „kompresji” informacji w nauczaniu matematyki / O. A. Mukoseenko // Studia Psychologiczne. t. 52, z. 4. – Warszawa: Szkoła wyższa psychologii społecznej, 2014. – s. 51–63, DOI: 10.2478/V10167-010-0099-8

Мукосєєнко О. А. Конспект-сонце і конспект-сходинки як різновиди карт пам’яті на уроках інформатики / О. А. Мукосєєнко // Комп'ютер у школі та сім’ї. – 2016. – № 1. – С. 43-45.

Мукосєєнко О. А. Карти пам’яті, як засіб підвищення зацікавленості інформатикою / О. А. Мукосєєнко // Вісник Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка. Випуск 125. Серія: Педагогічні науки. – Чернігів : ЧНПУ, 2015. – С. 85-92.

Мукосєєнко О. А. Конспекти-сходинки як засіб побудови молодшими школярами багатоступінчастих карт пам’яті на уроках інформатики / О. А. Мукосєєнко // Комп'ютер у школі та сім’ї. – 2015. – № 7. – С. 26-29.