ПРИЙОМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ НАВИЧОК УСНОГО МОНОЛОГІЧНОГО МОВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «ТУРИЗМ»

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Катерина БАБЕНКО

Анотація

Простежено особливості навчання монологічному мовленню студентів українських вищих навчальних закладів.


Виявлено, що формування навичок монологічного мовлення успішно відбувається за умови комплексного використання професійно орієнтованого, комунікативного та диференційованого підходів до навчання. Вдосконалення навичок усного монологічного мовлення здійснюється у чотири етапи. На першому етапі аналізуються тексти з галузі туризму. На другому етапі студенти оволодівають професійною лексикою. На третьому етапі майбутні фахівці учаться використовувати термінологію та спеціальний лексикон. На четвертому етапі студенти створюють письмові монологи та навчаються усно їх відтворювати.


Встановлено, що залежно від етапу навчання на заняттях із англійської мови застосовуються ефективні прийоми вдосконалення навичок усного монологічного мовлення. Студенти читають професійні тексти з паралельним прослуховуванням, усно висловлюють думку щодо прочитаного. Вони грають у лексичні ігри, ведуть тематичні словники. Майбутні спеціалісти вчаться спілкуватися на професійні теми, чергуючи монологічні та діалогічні засоби контактування. Студенти створюють власні монологи та усно відтворюють їх у вигляді доповідей, виступів, презентацій, рекламних проспектів, екскурсій.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
БАБЕНКО, К. (2023). ПРИЙОМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ НАВИЧОК УСНОГО МОНОЛОГІЧНОГО МОВЛЕННЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «ТУРИЗМ». Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.<Br> Серія: "Педагогічні науки", (2), 123–129. https://doi.org/10.31651/2524-2660-2023-2-123-129
Розділ
ОСВІТНІ, ПЕДАГОГІЧНІ НАУКИ
Біографія автора

Катерина БАБЕНКО, Класичний приватний університет

кандидатка педагогічних наук, доцентка катедри теорії та практики перекладу